Feodolandia

Sukuaan voi tutkia myös DNA:n avulla. Sinun on mahdollisuus teettää erilaisia testejä, joissa tutkitaan miespuolisen Y-kromosomin periytymistä isältä pojalle jopa 60 000 vuoden takaa.
Äidin puolelta voidaan tutkia mtDNA:n avulla mitokondrion siirtymistä niin miehen kuin naisen kohdalta. Tällaisia tutkimuksia löytyy googlaamalla. Itse olen teettänyt testejä National Geographic Societyn ja FamilytreeDNA:n kautta. Testin hinta vaihtelee tekijän mukaan. Nykyään teetän vain FTDna:n kautta.
Suvun tutkimen tälläkin tavalla on mielenkiintoista.
Helsingin Sanomat julkaisi 24.10.2008 artikkelin ”Maakuntien geeniperimät poikkeavat selvästi toisistaan”. Kirjoituksessa todettin esimerkiksi että saksalaiset ja britit ovat läheisempää sukua kuin itä- ja länsisuomalaiset. Tutkimuksen mukaan erot johtuvat Suomen väestöhistoriasta. ”Myöhäisen asutuksen, pienen asukasmäärän ja eristyneisyyden vuoksi suomalaiset ovat ajautuneet erilleen Keski-Euroopasta ja myös toisistaan. Suomalaisten geneettiset juuret ovat tutkimuksen mukaan enimmäkseen Keski-Euroopassa.” Suomalaisissa on myös itäisiä vaikutuksia, tutkija Tuuli Lappalaisen mukaan alle 10 %. Tutkimuksessa analysoitiin noin tuhat suomalaista, ruotsalaista, saksalaista ja brittiä.
Itsestäni teettämän tutkimuksen mukaan kuulun ns. H1b2 -haploryhmään äidin puolelta. ja R1a- CTS1211 -haploryhmään isän puolelta.


 Allaolevista kartoista näkyvät reitit, miten nämä ”geenit” ovat kulkeutuneet.


mtDNA:n reitti


Y-kromosomin reitti

Lisätestit ovat osoittaneet, että kuulun ja “kaikki” sukumme miespuoliset jäsenet kuuluvat haploryhmäänn R1a-CTS1211  (M17 ja M198). Esi-isäni ovat saapuneet “aika kauan” sitten Puolan ja Saksan väliselle raja-alueelle. Täältä he ovat siirtyneet joskus kauemmaksi pohjoiseen.

Alla on uusin kartta tämän haploryhmän asumisalueista.Kartta perustuu Underhill et.al 2014 maeriaaliin.


MtDNA H1b2

Alla on kartta H1 + H3 ryhmien asumisalueista. Kartta perustuu Roostalu et.al 2006 materiaaliin.


Lisätietoa Y-DNA:sta saat valitsemalla valikosta R1a.

Uutisia

Hyvää syksyä...

13.09.2017

Tutkin nyt myös Kuurelan ja Sotikovien sukua.


01.05.2017

Juvosten sukua tutkitaan.edelleen ja on löydetty uutta tietoa.


Sukukirja on valmis. Kirjan nimi on "Tavallisia ihmisiä".

(Kirja on Feodoroff- suvusta 1700-luvun alusta vuoteen 1939.)

Kirjaa voi tilata osoitteesta

aursoft(at)phnet.fi.
Copyright © 2016. All Rights Reserved.