Feodolandia

Sukututkijan tärkein paikka kodin ja tietokoneen lisäksi ovat erilaiset arkistot. Olen tutkinut karjalaisia juuriani noin 7-8 vuoden ajan. Näissä merkeissä olen käynyt Mikkelin maakunta-arkistossa Mikkelissä. MMA:lla ovat hyvät kotisivut. Alla on linkki arkistoon.

Mikkelin maakunta-arkisto

Arkistossa on ns. Karjala-tietokanta, jonka avulla voi hakea tietoa sukulaisistaan verkon kautta. Aina on kuitenkin muistettava, että kaikki on varmistettava alkuperäisistä lähteistä, jos se vain on mahdollista. Karjala-tietokanta löytyy alla olevasta linkistä.

Karjala tietokanta

Jokaisen sukututkijan ykköspaikka on Kansallisarkisto Helsingissä. Siellä voi tutkia mikrofilmejä, mikrokortteja, kirjoja, kirjeitä, karttoja ym. sellaista, josta on hyötyä sukututkijalle. Jos liikut omalla autolla, arkiston edessä on yleensä vapaana parkkipaikkoja. Jos ei löydy, niin lähellä on Kaisa-parkki, jonka maksut ovat edulliset. Kansallisarkiston lounas on hyvä ja edullinen.

Kansalliarkisto

Arkistolaitiksen tietokannoissa on runsaasti tietoa sodistamme.

Sota-arkisto

Helsingissä on käytävä myös Kansalliskirjastossa lukemassa vanhoja lehtiä. Voit lukea niitä myös sähköisesti verkossa. Alla on pari linkkiä näistä asioista.

Historialliset sanomalehdet

Voit lukea verkosssa. Sanomalehtiä on digitoitu vuoteen 1910 saakka.

Kansalliskirjasto


Uutisia

1.1.2018

Hyvää uutta vuotta!

Uusia dna-tuloksia.


13.09.2017

Tutkin nyt myös Kuurelan ja Sotikovien sukua.


01.05.2017

Juvosten sukua tutkitaan.edelleen ja on löydetty uutta tietoa.


Sukukirja on valmis. Kirjan nimi on "Tavallisia ihmisiä".

(Kirja on Feodoroff- suvusta 1700-luvun alusta vuoteen 1939.)

Kirjaa voi tilata osoitteesta

aursoft(at)phnet.fi.
Copyright © 2016. All Rights Reserved.